Pár napja egyik chili termelő kollégánk blogján találtam a következő postot: KATT IDE. Remélem nem haragszik meg érte, hogy lenyúltam az ötletét.:D
Anno 2002-ben már egyszer próbálkoztam a bonsai neveléssel, akkor nem jött össze. Konkrétan megbuktam.xD Az előbbi poston felbuzdulva ismételten belekezdtem újult energiákkal, és immáron chili fa készítésével.
A bonchi kb. ugyanazt jelenti, mint a bonsai, csak épp fa helyett paprikával. A lényege, egy mini termő paprika fa készítése/nevelése. Persze rengeteg filozófiai háttér is kapcsolódik hozzá, de erre nem térnék ki.
Első lépésként átültettem az értékesebb paprikáimat a jó öreg mályvás ládákba. Pár darabot pedig szétosztottam.
2db Chocolate Habanero--> 1db ládába, másikból lesz a bonchi
3db Naga Jolokia--> 2db ládába, 1db havernak
2db Medusa--> 1db ládába, 1db Pityunak
4db Red Savina--> 3db ládába, 1db nővéremnek
2db Cayenne Purple--> maradt a cserépben
1db Ancho Grande--> maradt a cserepében
3db Halasi--> kiköltözött a konhyába
Második lépésként pedig kiválasztottam a legerősebb paprikámat, az egyik Chocolate Habanerot. A gyökereit igencsak visszanyestem, remélem azért nem túlságosan. A leveleit békén hagytam, hisz még csak 3 hónapos. Van 1 darab vastagocska törzse és rakat levele.
Pár hónap múlva meglátjuk mi lesz belőle. Eddig jól néz ki, nem kókadnak a levelei sem. Bár átültetés után most kapnak 1hetes drog kúrát.
És akkor 2 kép: