Persze, hogy a chili szezon végén ültetünk mi is paprikát. Persze, hogy most jön a rossz idő is, amikor már kibújtak a kis csírák, és a Nap még véletlenül sem akar előbújni. Persze, hogy jó sötét az egész lakás itt a betondzsungel közepén. Mit tesz ilyenkor a leleményes magyar ember??? Hát sufnituningal meg oldja a szitut… Még jó hogy nem buheráltam szét a régi akvarista neonomat (ez is sufnituning).

A megoldás nálam is olyan ronda és otromba (de hasznos), mint Tomirránál, csak nálam nem hegymászó kötél tartja a 2 kilós neon faházat, hanem maga az „üveg”házam. Olvasgattam már a különböző fénycsövekről, hogy mi mire és mennyire jó, csak hát nekem drága, úgyhogy marad a 6 éves Tungsram CoolWhite 18wattos 43centi hosszú eredeti. Így meg volt ingyen.

Pityunak összeírtuk ma burkolat nélkül flórás csővel 5000 magyar forintra jött ki mindennel együtt. Holnap lesz a szülinapja, szóval megteheti (Innen is Boldog Szülinapot). Nekem ez anno 5-6 éve 2500huf-ot kóstált.

Egyik helyen azt írták a CoolWhiteról, hogy nem jó a másikon dícsérték. 10 óra „napozás” után a chili kezdemények köszönik szépen jól vannak. Ami eddig kibújt annak a sziklevelei törnek felfelé, és a csoffadt sárga színéből élénkzöldre változott. Amelyik meg épphogy csak kidugta a fejecskéjét az már közel fél centis. Szóval a 10 óra tapasztalati alapján, merem állítani, hogy nekem eddig bevált a sufnituning módszer. Az üvegházam oly annyira bevált, hogy csöpög a víz a tetejéről, ha leveszem, és érezhetően melegebb van benne, mint a szobában. (Ha leesik a hó lehet beköltözök.) Szerintem nem költök új fénycsőre, amíg ez is megteszi. Remélem sokáig megteszi...

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcpeppers.blog.hu/api/trackback/id/tr652387509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása