Még hogy gyenge termés...?

 2010.10.14. 21:10

 

Mivel már teljesen éles a MiskolcPeppers blog, így felvettük a kapcsolatot más blogkerekkel és termesztőkkel. Szerencsére találtunk egy miskolci srácot. Név szerint Tommirrát. (A blogját jobbra a linkajánlóban megtaláljátok.) Ő Red Savina termesztésével foglalkozik és fel is ajánlotta, hogy ad nekünk magokat. Egy rövid email váltás utána ma megejtettük a találkozót. Ez rögtön nagy meglepődéssel, nevetéssel indult. Tommirra átnyújtott egy kis alufólia  csomagot, „Tessék a pakk” mondattal. Gondolom, mindenki érti mi volt a nevetés tárgya… Aki nem az nézzen utána.:)

A pakk mellé kaptunk még egy érett Red Savigna paprikát is. Véleménye szerint gyenge volt az idei termése, hát mi rácáfolnánk erre. A termés lehet gyenge volt, de az íze annál erősebb…

Mihelyst haza értünk Pityuval, egyből neki álltunk a paprika tesztelésének. Röviden a Red Savináról annyit kell tudni, hogy jelenleg a világ második legcsípősebb chilije a 350,000-580,000-ig terjedő SHU értékével. Ezt mi is megerősítjük. A tesztünk nagyon egyszerű, bekapod, ízlelgeted, lenyeled, szenvedsz. Kellékek: csípős paprika, kés, papírzsepi, tej és kenyér, az sokat tud segíteni, ha már izzik a fejed. Ez a kis Habanero igen ízletes, (nekem kifejezetten ízlik, bár az ízét nem tudnám leírni) az első 5 másodpercig. Utána kegyetlen. Büszke lehetsz rá Tommirra.:)

Kóstolásunk következményei:

       0-10másodperc: Ízletes, élvezed az ízeket.

       10mp-3percig: Csuklás, büfögés, könnyezés, takony fojás, röhögés, tej ivás.

       3perc-1.5óráig: Még mindig csíp.

       1.5óra-3óra: Enyhe gyomorfájás.

       4.óra: Sikeresen belenyúltam a szemembe és csíp…  

 

Ezúton  is szeretnénk megköszönni Tommirra kedvességét és a magokat, a termésből plusz 20db magot nyertünk. Köszönjük...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcpeppers.blog.hu/api/trackback/id/tr652372594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anuskha 2010.10.14. 22:08:58

4. órához gratulálok:D
múltkor nekem is sikerült egy kicsit

FafniR 2010.10.14. 22:11:55

@Anuskha: Nyehe... De nem Habaneroval...

tommirra · http://redsavina.blog.hu/ 2010.10.17. 08:14:59

nincs mit.
csekkolom akkor megint a termést.
az volt, hogy már lemondtam róluk. kb. 2-3 hete beköltöztek a szobába és égetem felettük a lámpát napi 12 órában. ez valszeg jót tett a csípősségnek. mielőtt jöttetek akkor szedtem le az utolsó 5 paprikát.
süti beállítások módosítása