Mivel már teljesen éles a MiskolcPeppers blog, így felvettük a kapcsolatot más blogkerekkel és termesztőkkel. Szerencsére találtunk egy miskolci srácot. Név szerint Tommirrát. (A blogját jobbra a linkajánlóban megtaláljátok.) Ő Red Savina termesztésével foglalkozik és fel is ajánlotta, hogy ad nekünk magokat. Egy rövid email váltás utána ma megejtettük a találkozót. Ez rögtön nagy meglepődéssel, nevetéssel indult. Tommirra átnyújtott egy kis alufólia csomagot, „Tessék a pakk” mondattal. Gondolom, mindenki érti mi volt a nevetés tárgya… Aki nem az nézzen utána.:)
A pakk mellé kaptunk még egy érett Red Savigna paprikát is. Véleménye szerint gyenge volt az idei termése, hát mi rácáfolnánk erre. A termés lehet gyenge volt, de az íze annál erősebb…
Mihelyst haza értünk Pityuval, egyből neki álltunk a paprika tesztelésének. Röviden a Red Savináról annyit kell tudni, hogy jelenleg a világ második legcsípősebb chilije a 350,000-580,000-ig terjedő SHU értékével. Ezt mi is megerősítjük. A tesztünk nagyon egyszerű, bekapod, ízlelgeted, lenyeled, szenvedsz. Kellékek: csípős paprika, kés, papírzsepi, tej és kenyér, az sokat tud segíteni, ha már izzik a fejed. Ez a kis Habanero igen ízletes, (nekem kifejezetten ízlik, bár az ízét nem tudnám leírni) az első 5 másodpercig. Utána kegyetlen. Büszke lehetsz rá Tommirra.:)
Kóstolásunk következményei:
0-10másodperc: Ízletes, élvezed az ízeket.
10mp-3percig: Csuklás, büfögés, könnyezés, takony fojás, röhögés, tej ivás.
3perc-1.5óráig: Még mindig csíp.
1.5óra-3óra: Enyhe gyomorfájás.
4.óra: Sikeresen belenyúltam a szemembe és csíp…
Ezúton is szeretnénk megköszönni Tommirra kedvességét és a magokat, a termésből plusz 20db magot nyertünk. Köszönjük...