Helyzetjelentés...

 2010.11.18. 13:22

Huhh… Elég rég óta nem sikerült postot gyártanunk a paprikákkal kapcsolatban… Nos, most bepótolom. Röviden amiről szó lesz: átültetés, fénycső, tápoldat, paprikák növekedése.

Kb. két hete átültettem a paprikákat 12-15 cm-es cserepekbe. Kicsit meg voltak nyúlva, így leástam őket majdnem a levelekig. Mondom majd gyökér lesz a szárukból. Hát hogy az lett-e vagy sem, nem tudom, nem fogok őket kiásni:D De hogy jól érzik magukat az biztos, mindegyiknek csodás méregzöld levelei vannak, és csak kúsznak a fény felé.

Persze átültetés után rögtön bedöglött a 6éves anno akváriumról rám maradt CoolWhite fénycsövem, de szerencsére nem jelentett érvágást a paprikáknak. Kikerültek az ablakpárkányra, a szürkületbe. Észak felé néz az ablakom és a lehetséges összes irányból árnyékolva van. Na mondom ha nincs fény akkor jön a tápoldat kúra. Gyorsan beninjáztam anyu Garri Plusz általános tápoldatát. Ehhez legyártottam egy sufnituningos öntöző rendszert, amibe pont belefér egy adag kúra. (1literes üveg 1kupak tápoldat kell 1liter vízhez, kupak kilyukasztva körzővel: ez lehetővé teszi a szár közeli célzást és nem tudom agyon locsolni vele a növényt, de naponta egyszer locsolom őket.)

Tápoldat tartalma: 1,8% N 1,2% P2O5 1,8% K2O +0,3% MgO +mikro elemek

1 hétig voltak tápoldat kúrán, utána sikerült végre vennem új fénycsövet. Mivel Flórásra nem volt pénzem, maradni akartam jól bevált CoolWhite-nál. Persze, hogy előttem vitték el az utolsót. Nah mondom ez nem állapot jó lesz a WarmWhite is. És jó lett:D Most 14-16 órát töltenek alatt a kicsik. És imádják nem hajlanak az ablak felé, rohamosan elkezdtek nőni és a színük is élénk. Eddig úgy néz ki a dolog, hogy nem buktuk be ezt az „ültessünk paprikát télen” dolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcpeppers.blog.hu/api/trackback/id/tr62457049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása