Hambi és chili szósz

 2010.10.19. 22:58

Pár napja kitaláltam, hogy ennék már egy igazán finom hamburgert… Csak hát, a finihambi (Matrózos, csípős (Hamburegeres Miskolcon)) az drága, ami olcsó az meg nem kell… Mit csinál ilyenkor a leleményes magyar ember? Neki áll saját maga elkészíteni sufnituning módszerrel, amire szüksége van.

Az egész hambi húsnak a lényege, hogy azt raksz bele, amit akarsz/szeretsz. A lényeg a hús, tojás só, bors.

Amire szükségünk van:

      -1.3 kg darált hús (amilyen kéznél van, nálam Osanos sertés)

      -zsemle, amennyit megeszel

      -1-2 tojás, amennyi összefogja a húsodat

      -1-2 vöröshagyma aprítva (ízlés szerint)

      -2-3 fokhagyma (szintén ízlés szerint)

      -3 kávéskanál őrölt bors

      -2 kávéskanál só

      -oregánó, erős pista, bazsalikom, majoranna, (ízlés szerint, de nem létfontosságú)

 

A hozzávalókat összekutyulod, golyókat formálsz belőlük, majd egy laza mozdulattal összelapítod. Ha kész a lapos husi, akkor margarinon megsütöd, ettől sokkal finomabb lesz, mint olajon.

Mindeközben Pityu összeütött otthon egy chili szószt majd a kóstolóval leugrott hozzám. Ezen felbuzdulva én is megalkottam a sajátomat. Ajánlom szendvicsbe, húsok mellé vagy akár grill pácnak is.

Hozzávalók:

      -6-8 chili paprika (a lényeg hogy csípjen)

      -6 fokhagyma

      -1-2 vöröshagyma

      -1 paradicsom püré

      -1 kanál erős pista

      -1 evőkanál olaj

      -2-3 cl ecet-fél bögre cukor

      -(bármi amiről azt gondolod, hogy jó lehet még bele)

Egy lábasba töltünk annyi vizet, hogy ellepje a kimagozott paprikákat. A gőzölgő vízben 15 percig áztatjuk a chilit. Lehetőség szerint egy magas edényben (ált, ilyen jár a mixerhez) bot mixerrel összedarálunk mindent vizestől paprikástul mindenestül, hogy egy pépes cuccot kapjunk. Ezt a vizes lábasban elkezdjük forralni, amíg el nem kezd sűrűsödni, vagy amíg már leégett a kezed a frecskálódó cumótól. Ha kihűlt üvegbe töltve hűtőben tároljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcpeppers.blog.hu/api/trackback/id/tr292384952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása