Nos megosztanám az alábbi találmányomat veletek is. Remélem élvezni fogjátok. Kiválóan alkalmas a vasárnapi húsleves ízesítésére. Higgyétek el teljesen más sperpektívát nyit a már-már unalmassá vált leves számára. Szinte bármilyen területen felhasználható a konyhában kisebb-nagyobb mennyiségben. Ha már úgyis capsaicin függők vagyunk. Tudom, tudom a capsaicin  nem okoz függőséget...

Nos akkor a recept:

Hozzávalók:

   1 csomag Tescos habanero red savina: 350HUF

   1kg sima lecsó paprika, ára ismeretlen: Anyu vette:D

   70dgk vöröshagyma: 100HUF

   8-10 cikk fokhagyma: ára ismeretlen, de ez sem drága:D

   3dl cukor: igen dl mert egy bögre színig.

   0,5dl ecet, szintén ugyan ennyi olaj.

   Ízlés szerint, oregáno, bors, só, majoranna, bazsalikom.

 

Elkészítés: Kb. 2dl vizet oda rakunk forrni. Ha felforrt bele dobjuk a szárától megszabadított habanerot, magostul ázni. Vigyázzunk elég erőteljes illata lesz. Hagyjuk ázni amíg mindennel kész nem vagyunk. A többi alapanyagot többszörre bele rakjuk egy turmixba és simára daráljuk. Ha már csak az utolsó adag maradt akkor dobjuk hozzá a habanerokat. Ha ezt is ledaráltuk, akkor az egész mehet egy lábasba és rotyogásik főzzük. Én a vizet amiben a habanerok áztak a turmix nedvesítésére használom, mert nálam nem darál folyadék nélkül:). Ha készen vagyunk befőttes üvegbe öntjük lezárjuk, miután kihűlt hűtőben tároljuk. Az alábbi mennyiségekből nekem lett kb 1.7dl szószom. Ne ijedjetek meg a csípőségétől melegen. Hidegen gyengébb lesz. Jah és jótanács. Kóstolásnál csak keveset, mert először édes a szósz, csak pár másodperc elteltével kezd el csak csípni.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcpeppers.blog.hu/api/trackback/id/tr172499147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clarson 2011.07.15. 16:13:21

Sziasztok !
Köszi a receptet ezt nem hagyom ki :)

Timea Persa 2018.08.23. 10:17:03

Szia! Hány db habanerot raktál egy ilyen adagba?

FafniR 2018.08.23. 11:09:09

@Timea Persa: ha jól emlékszem 5-6 darab volt.

Timea Persa 2018.08.23. 11:12:05

Köszi! De gondolom, ha kevesebbet teszek bele max. nem lesz annyira csípős :)
süti beállítások módosítása