A postás kétszer csenget...

 2010.10.15. 17:28

Reggel 11 fele megérkezett az új magok szállítmánya. Ezeket gyorsan el is ültettem így már teljes a kis „üvegházam”. Már csak a várakozás van hátra, hogy kibújjanak…

És egy kis infó a ma vetett chilikről:

Habanero Red Savina & Habanero Chocolate:

A habanerokra jellemző a csípősség és a kupolás, vagy lapított harang alak, időnként a végén kihegyesedve. Ezek a chilik nagyon erősek, de van egy érdekes, jellegzetes, trópusi gyümölcsös ízük, ami minden chilitől megkülönbözteti őket. Bár nem vastag a húsuk, friss formájukban mégis lédúsak. Termése kb. 4cmes hosszúkás, lefelé csüngő, zöldből sötét barnává érik.

Habanero csípőssége: 350.000-500.000 SHU, ezzel a nagyon csípős fajták közé tartozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naga Jolokia:

A Capsicum frutescens és Capsicum chinense hibridje. A Naga Jolokia csípőssége: 2007 februárjától Guinness rekordernek mondhatja magát a paprika a 855,000 - 1,041,427 SHU értékével.

Termései érett narancs vagy piros színűek, 5-6 centiméter hosszúak, kb. 3 centiméter átmérőjűek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Medusa:

Látványos chili fajta, a felfelé álló hosszúkás termései sárga színűből narancs majd piros színűvé változnak, kb. 5cm hosszúak és 0,5 cm szélesek. Magassága: kb. 30 cm. A Medusa csípőssége 20000 - 30000 SHU között mozog; ezzel a csípős fajták között foglal helyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cayenne Purple:

A cayenne szó a Tupi indiánok "kian" szavából érkezett feltehetőleg. Dél-Amerika északkeleti részén ez a neve a paprikának. Portugál utazók ismertették meg a világgal és vitték Európába, Afrikába és Ázsiába a paprikát. A Cayenne egy Capsicum annuum fajta. Magassága elérheti a 90 cm-t, szélessége pedig 60 cm-t. Karcsú paprikái függenek és elérhetik a 25 cm-es hosszúságot. Szélessége 2,5 cm. A Purple Cayenne simább felületű mint a fajtársai. Zöld színűből lila színűbe érik. A purple cayenne csípőssége: 30.000 és 50.000 SHU egység között van, ezzel a nagyon csípős fajták közé tartozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ancho Grande:

Mexikói chili paprika, kb 10 cm hosszú és 5-7cm széles paprikák fekete-zöldes színből élén piros színűvé érnek. Enyhén csípős. Íze a mazsoláéra emlékeztet. Frissen és szárítva is hasznosítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcpeppers.blog.hu/api/trackback/id/tr282374210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása