A kezdet...

 2010.10.13. 13:30

Egyik este (okt.11.), egy spontán sörözés alkalmával az egyik kedvenc kocsmánkban, szóba jött az ételek ízesítése és új dolgok kipróbálása. Pityu, megemlítette, hogy netezés közben megtalálta a világ legcsípősebb chilliét. Ez pedig a Naga Jolokia. 2007 óta ez a paprikafajta tartja a világrekordot. Más források szerint a Dorset naga a legcsípősebb, több mint 1millió Scoville egységgel, bár ez nem került bele a rekordok könyvébe. Szóval Pityu bejelentette, hogy ő talált ilyen paprika magot és ő fog nevelni. Hát mondom mért ne. Itt ennyiben is maradtunk.

Tegnap délelőtt elhatároztuk, hogy akkor ezt a „neveljünk chillit” projektet komolyan gondoljunk, kis hazánkban úgysem lehet beszerezni normálisan. Egy gyors keresés (Mint tudjuk a google a legjobb barátunk) és már meg is rendeltük a szimpatikus fajták magjait.

Mégpedig: -Purple Cayenne

                -Ancho Grande

                -Naga Jolokia

                -Habanero Chocolate

                -Medusa

 

Közben persze annak is utána néztünk, hogy panelban hogyan is lehet termeszteni paprikát. A válasz nagyon egyszerűen.

Hozzávalók: -Anyu régi cserepei és virág földje

                   -paprika mag (ennek beszerzéséről később)

                   -meleg radiátor, napfény, víz

 

Mint már említetem rendelltünk magokat, de ezek csak jövőhét hétfőre érkeznek meg. Így hát a következő állomás a "hazai" magok begyűjtése volt. A Coráben vettünk 2 darab ismeretlen fajtájú chili paprikát, Pityu nővére hozott Kiskunhalasról magyar erős paprikát, nővéremtől pedig szereztünk az ónodi vásárban vásárolt paprika fájáról magokat. Jah és majd elfelejtettem, Pityuék erkélyéről is hoztunk a lila paprikából. Ezeket tegnap este el is ültettük. Egy spéci kis "üveg"házban tárolom őket a leendő citromfám melett.

Remélem minél hamarabb kibújnak az első palánták...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcpeppers.blog.hu/api/trackback/id/tr342368584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása